Kohti uusia tuulia!

Vahvistamon osaamiskeskuskausi päättyi vuodenvaihteessa ja alkuvuonna työ saatettiin päätökseen. Nuorisoalan osaamiskeskusten painopisteet vuosille 2020-2023 määriteltiin joulukuussa hyväksytyssä valtakunnallisessa nuorisotyön ja -politiikan ohjelmassa ja osaamiskeskusten valtionapukelpoisuushaku on nyt käynnissä. Olemme täysillä … Lue lisää:

Kahden yhteisöpedagogiopiskelijan pelijuonet

Kuultuamme mahdollisuudesta päästä MIELI ry:ssä toimivaan Osaamiskeskus Vahvistamoon suunnittelemaan ja kehittämään mielenterveyden edistämisen lautapeliä, innostuimme heti. Olemme yhteisöpedagogiopiskelijoita Humanistisesta ammattikorkeakoulusta ja olimme toivoneet, että pääsisimme harjoitteluun näiden teemojen pariin. Haluamme … Lue lisää:

Nuorten hyvinvointia ja keinulautatiedettä

Vaikka sitä ei nykymaailman menoa katsellessa aina uskoisi, on pyrkimys hyvän elämän järjestämiseen sekä itselle että nuoremmille sukupolville perimmäinen syy monen vanhemman, ammattilaisen ja poliitikon tekemisiin. Uutisvirtaa seuratessa tulee helposti … Lue lisää:

Nuorten kertomaa 4/5: Miten käsitellä päihde-teemaa?

Sohvalla loikoilevan nuoren kenkiin paistaa aurinko sälekaihdinten läpi.

Vahvistamon nuorille suunnattuun kyselyyn vastasi 368 nuorta vuodenvaihteessa 2018—2019. Tuloksia hyödynnetään Vahvistamon koulutusten suunnittelussa ja sisällöissä sekä verkostoyhteistyön tukena.  “Ei ne nuoret idiootteja ole – ne kieltäytyy kyllä vaikka sitä … Lue lisää:

Nuorten kertomaa 2/5: Miten käsitellä mielenterveyttä?

Noin parikymmentä vaaleaa kättä kurkottavat toisiinsa ja käsiin on piirretty punainen sydän-kuvio.

Kyselyn vastauksissa nuoret kuvasivat toiveitaan siitä, mitä ja miten mielenterveyteen liittyviä aiheita voisi käsitellä nuorisotyössä. Avovastauksissa toivottiin määrällisesti eniten tietoa mielenterveyden häiriöistä, ongelmista ja niiden yleisyydestä.