Pelikasvatus nuorisotyössä

Pelinäppäimistö

Mikä pelaamisessa nuoria kiehtoo ja minkälaista on nykyaikainen pelikulttuuri? Pelaamista käytetään monessa paikkaa jo tavalla tai toisella nuorisotyön välineenä, mutta pelikasvatus on monelle vieraampi terminä ja käytäntönä. Pelikasvatus on peleihin … Lue lisää:

Nuorten kulttuuri ja päihteet

Kolme nauravaa nuorta auringonpaistetta kasvoillaan

Millaisia ajankohtaisia ilmiöitä eri päihteisiin liittyy tällä hetkellä? Miten nuoret suhtautuvat nuuskaan? Millaisia ajatuksia nuorilla on kannabiksesta? Miten sosiaalinen media vaikuttaa nuorten päihteidenkäyttöön? Ajantasainen tieto siitä, mitä nuoret ajattelevat eri … Lue lisää:

Osaamista vahvistamassa -koulutus

Kukan taimi sanomalehti paketissa

Koulutus on mielenterveyden edistämisen ja ehkäisevän päihdetyön peruskoulutus. Koulutuksessa käsitellään mielenterveyden edistämisten teemoja, esimerkiksi mitä on mielenterveys, mitä ovat tunnetaidot, turvaverkko, vahvuudet ja voimarat. Pohditaan myös sitä, miten osallisuus liittyy … Lue lisää:

Ehkäisevän päihdetyön verkostokoulutukset

Tabletilla sähköinen kalenteri

Ehkäisevän päihdetyön teemoihimme kuuluvat nikotiini, alkoholi, kannabis sekä raha- ja digipelaaminen. Ehkäisevän päihdetyön verkostokoulutuksissa käydään läpi tilastotietoa päihteiden käyttöön liittyen peilaten näitä käytännön työn näkymään. Verkostokoulutuksissa myös jaetaan hyviä käytäntöjä, … Lue lisää: