Nuori2019: Karkeloiden kohokohdat

Kuka alkoi haikailla ammatinvaihdosta, mikä onnenpyörän kysymys oli suosikki, ketä jännitti ja miksi – lue tästä mitä Nuori2019 -päiviltä jäi käteen vahvistamolaisille. Kiitos kaikille, jotka kävitte moikkaamassa meitä ständillä tai seminaareissa, meillä ainakin oli mahtavat päivät teidän kanssa Turussa!  

”Olisihan se pitänyt arvata!”

Kuvaaja: Minna Lehtinen

Nuppu:

Minulle nämä olivat ensimmäiset Nuori-päivät, enkä ihan varmaksi tiennyt, mitä odottaa. Kun pääsin paikan päälle ja näin juhlavan mutta rennon meiningin muistan naurahtaneeni itsekseni, että “olisihan se pitänyt arvata!” Nuorisotyöväki on nimittäin aika mahtavaa porukkaa, olisi pitänyt tietää, että jos tällaisia tyyppejä kasaa messut täyteen, niin iloista ja positiivistahan se vain on! Monia mukavia spontaaneja keskusteluja käytiin paitsi ständillä, myös ruokajonossa ja tunnelma oli ihanan lämmin ja turvallinen. Näiltä Nuori-päiviltä otin tärkeimpänä tuliaisenani mukaani sitä ihanaa, uteliasta, avointa ja positiivista fiilistä, jota kohtaamisen ammattilaisten tapaamisesta löytyy!

Kuvaaja: Minna Lehtinen

Emilia:

Turun karkeloista jäi mieleen aktiivinen pöhinä ja puheensorina. Itselleni kohokohtia olivat kohtaamiset Vahvistamon ständillä – onnenpyörävastaukset ja taukojumpat sekä uusien materiaaliemme saama ilahtunut ja innostunut vastaanotto. Oli ilo päästä juttusille niin mielenterveyden edistämisen kuin osallisuuden teemojenkin puitteissa niin meidän omalla ständillä kuin muidenkin toimijoiden esittelypisteillä. “Heart is all you need”-tatuointi koristaa yhä värikkäänä toista rannettani ja sai aikaan tatskahaaveiden akuutin esiinmarssin!

Nuori2019 -päivillä jaettiin kirjaimellisesti uunituoretta Hyvän mielen treenivihkoa ensi kertaa – vihko löytyy myös digitaalisena täältä verkkosivuilta Työkalupakki-osiosta!

”Vieläkin haistan painokoneen musteen tuoksun!”

Katri:

Itselleni päivät aiheuttivat kaipuun takaisin kentälle nuorisotyön ja nuorten pariin. Mutta onneksi kentän kuulumisten ja työntekijöiden kautta saa pienen murusen kaikesta siitä mahtavasta energiasta jota nuorten parista työskentelystä saa. Jännitysmomenttina päivissä oli uusien materiaalien saapuminen ajoissa jakoon. Vieläkin haistan painokoneen musteen tuoksun, joka leijaili esittelypisteemme yllä uunituoreiden materiaalien johdosta. Ihan mahtava pähinä, mahtavia tyyppejä, takki tyhjänä aloittelen uutta työviikkoa! Onneksi taas pian kohdataan monen kanssa koulutuksissa ja verkostoissa 🙂

Marja:

Nuori2019 päivillä oli iso ilo olla esittelemässä osaamiskeskustamme, jakaa uunituoreita materiaaleja ja olla kohtaamassa nuorisoalan ammattilaisia. Ständillä käyneestä kuhinasta päätellen ehkäisevä päihde- ja pelihaittatyö, osallisuuden kokemuksen vahvistaminen sekä mielenterveyden edistämisen tuntuvat koskettavan monia. Tosin uusi Vahvistamo-kassikin taisi houkutella porukkaa paikalle.

Tällaisissa tapahtumissa yksi kohokohdista on myös tavata vanhoja tuttuja, eri yhteistyötahoja sekä pohtia mahdollisia ja mahdottomia yhteistyön pintoja! Oppilaitosyhteistyön tiimoilta pääsin keskustelemaan siitä, miten mielenterveyden edistämisen teemoja voisi saada osaksi nuorisoalan opiskelijoiden opintopolkua nuorisoalan opisto-opinnoissa sekä ammatillisessa korkeakoulussa. Millaiset asiat tukisivat oppilaitoksia tässä työssä? Tätä ideointia ja yhteistyötä on jatkettu heti alkaneella viikolla… hauskaa, mitä kaikkea tulevaisuus tuo tullessaan!

Kuvaaja: Minna Lehtinen

Mika:

En ole oikein enää pysynyt laskuissa monennetko Nuori-päivät nämä itselleni olivat. Mahdollisesti kolmannet. Kohokohtina ehdottomasti tapahtuman alku, kun messuosasto vilisi ihmisiä ja kiinnostus materiaaleja ja osaamiskeskustamme kohtaan oli ylitsepursuavaa. Toinen kohokohta oli ehdottomasti jälkimmäisen päivän seminaari, johon hiukan pessimistisesti odotin ehkä puolta salillista väkeä, mutta ihmisiä alkoikin saapumaan paikalle jo hyvissä ajoin ennen tilaisuuden alkua ja tilaisuuden alkaessa salissa oli lähes 150 aiheesta kiinnostunutta (toim. huom. kiinnostuksen tyydyttämiseksi seminaarista napattiin tallenne, joka ilmaantuu editoinnin jälkeen verkkosivuillemme Työkalupakin Tallenteet -osioon katsottavaksi). Valitsemamme teema selkeästi kiinnosti ihmisiä ja tilaisuuden jälkeenkin keskustelu jatkui vilkkaana. Päivät olivat kaikin puolin erittäin onnistuneet ja odotan jo innolla tammikuussa järjestettäviä Nuori2020-päiviä.

”Nuorisotyöntekijät olivat ehdottomasti kohokohta!”

Elina

Nuorisotyöntekijät olivat ehdottomasti kohokohta päivillä! Huippua porukkaa ja oli ihan mahtavaa, että Onnenpyörän kysymykseen “Milloin olet viimeksi nauranut railakkaasti” lähes jokainen vastaus oli, että “tänä aamuna, kun työkavereiden kanssa tultiin tänne”. Wau!

Vahvistamon eri puolilla Suomea toimiville työntekijöile Nuori2019 -päivät olivat myös ihana tilaisuus nähdä ihan livenä toisia vahvistamolaisia ja muita yhteistyökumppaneita. Kuvassa vahvistamolaisia, kannabisinterventiolaisia ja buenotalkkilaisia – kaikki ehyttiläisiä.
Kuvaaja: Minna Lehtinen