Uusi Yhteyttä kohti -yhteispeli yksinäisyyden käsittelyyn ja vähentämiseen on nyt julkaistu!

Yhteyttä kohti -yhteispelissä pelaajat pääsevät pohtimaan ja käsittelemään emotionaalisen yksinäisyyden ilmiötä eri näkökulmista sekä keskustelemaan erilaisista ratkaisuvaihtoehdoista, joilla johdattaa eri tilanteissa olevia hahmoja yhteyttä kohti. Yksinäisyyden vähentäminen on pieniä askeleita, joista jokainen kerryttää lisää mahdollisuuksia yhteyden ja osallisuuden kokemiseen. Pelissä ei kilpailla toisi vastaan, vaan kuljetaan yhteistä polkua etsien ratkaisuja jokaisen hahmon emotionaalista yksinäisyyttä sisältävään tilanteeseen.

Lataa ja tulosta Yhteyttä kohti -yhteispeli ohjeineen täältä! Jatkossa löydät sen myös Tietoa ja materiaaleja -sivultamme.

HUOM! Lisäksi tarvitset joko 28 Domino-laattaa tai 2 noppaa!

Yhteyttä kohti -yhteispeli on kehitetty osana Vahvistamon osallisuus-työtä, josta on vuosina 2018-2019 vastannut osallisuuskoordinaattori Emilia Nikkinen. Peli on tarkoitettu työvälineeksi yksinäisyydestä keskustelemiseen ja sen vähentämiskeinojen pohtimiseen nuorisotyössä. Sitä on kehitetty syksyn 2019 aikana useassa eri työpajassa, joihin on osallistunut sekä nuoria että nuorisoalan ammattilaisia. Peliä voi pelata kaikenlaisten nuorten kanssa, oli heillä kokemuksia yksinäisyydestä tai ei. Peli on moniulotteinen ja toivottavasti se johdattaa joidenkin tärkeiden ja yhteyttä kohti vievien oivallusten äärelle!